25 Aralık 2016 Pazar

Azıcık Da Gülelim Mi?

Günlerdir ülkemizin üzerindeki karabulutlar içimizi kıydı, yüreklerimizi dağladı. Ama arada biraz da gülmek gerek di mi?
427’nin dershanede veli toplantısı var, koşa koşa gittik. Kapıda dershane müdürü gayet güler yüzlü karşıladı, dersliklere doğru yönlendirdi. Koridorlarda ikram masaları kurulmuş, kurabiyeler, poğaçalar, ekler pastalar… Tatlı canavarı İkram Bey tabi eklerlere gömülüyor, çiğnerken bir anda durunca soruyorum:
“N’oldu?”
“Galiba dişimi burktum!”


427, dershane vatzap gurubunda yapılan yazışmaları okurken gülüyor, soru dolu bakışlarıma cevap veriyor:
“Sınıfta bir arkadaş var, dere boyunda büyümüş, bir doksan beşmiş boyu, kitap dolabından kitap alırken dalga geçiyorlar:


“Dikkat et de üst kattaki dolabı karıştırma, bizim dolapla sınırla kendini!” Pazaryerinde dolaşıyoruz, her esnaf kendi malını satmak için bağırıp duruyor, ama içlerinden biri dikkatimi çekiyor. Dönüp bakıyorum, iki yüz kiloluk bir kadın eline almış devasa bir marul bağırıyor:
“Demirel’in foteri bunlaaar, Demirel’in foteriii!”

İkram bey’in arkadaşıyla karşılaşıyoruz, adam pek bir dertli, sormadan anlatmaya başlıyor:
“Babam, biraz para yapmış, bana beş on arı kovanı al da arıcılık yapalım dedi. Aldım arıları, getirip bahçeye koyduk, kovandan çıkan arı gidiyor, giden gelmiyor, iki tanesi geri geliyor, otuz tanesi kayıp. Arıların içlerinden bir salak da tutup babamı elinden soktu mu? Al başına püsküllüsünden belayı… Babam açtı ağzını yumdu gözünü:”al götür bu arıları, istememmm… utanmadan bi de beni soktu terbiyesiz! Sahibini tanımayan hayvanı ben kapımda tutmam, hele sahibini ısıran arıyı hiç istemem! Çabuk al götür bunları!" dedi mi bana... Ne yapayım şimdi arıları satacak yer arıyorum."


İkram bey, On yedi yıldır karaciğer hastası… Ömür boyu ilaç kullanması gerekiyor, adam da gayet düzenli kullanıyor ilaçlarını. Üç ayda bir de hastaneye kontrole gidiyor. Son kontrolünde kansızlık belirtileri görülmüş, doktor da tekrar tahlil vermiş, yine kansızlık çıkarsa dahiliye uzmanına git demiş. İkinci tahlilde de yine kansızlık çıkınca bizimki soluğu dahiliye polikliniğinde almış. Telefonda benimle konuşurken sesi ağlamaklıydı:
“Hatun, kolonoskopi ne oluyor? Doktor bana kolonoskopi ve gastroskopi verdi, eczaneden ilaçlarını al dedi, nerdeyse hamal tutacağım ilaçları taşımak için! Acımasız bunlar yav, bu kadar ilaç verilir mi insana?”
28 aralık Çarşamba günü adamın kolonoskopisi çekilecek, bu yüzden sıvı diyetine başladık. Karnı doymayan adam şakayla tehdit ediyor beni:
“Hatun seni elime geçirirsem göstericem beni aç bırakmayı!”
427 sırıtarak:

“Baba, dört gün katı gıda yok, bence enerjini sakla, özellikle annemden kaçarken lâzım olacak sana. Bu gidişle de kaçmak için çok sebebin olacak…” 

Ve finalde gülmekten yanaklarımın ağrıdığı bu videoyu paylaşmazsam olmaz. Olmazsa olmaz yani...







Yaşadığım deneyimlerden sonra hayatı ti’ye almayı alışkanlık haline getiren, öğrendiğimden beri okumayı, lisedeki edebiyat öğretmenimin telkinlerinden sonra yazmayı hayatımın bir parçası yapmayı görev edinmiş bir faniyim.
BENZER YAYINLAR

10 yorum:

  1. Öncelikle İkram abime Allah şifa versin. Her şey gönlünüze göre olsun. Bir doksan beşlik adama ve arıların sahibine sokmasına özellikle de maymunların videosuna gerçekten güldüm. Gerçekten biraz güldürdünüz.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Ahh, teşekkür ederim can dost. Gülmek güzeldir, güldürmeyi seviyorum. İkram bey için dananın kuyruğu 28 aralık çaeşamba kopuyor.

    YanıtlaSil
  3. calimerom ;öncelikle seni tebrik ederim, hastalıklarda bile,moralini yüksek tutup,etrafa neşe saçtığın için ve beyefendiye de geçmiş olsun diyorum.
    O komik marulcu teyzeye sen en iyisi,lahana bebekleri gösterde,anlasın halini.
    Arılarla anılar vaaav ,çok fena yaklaşmak istemem.
    Ah bu çocuklar çok acımasızlar.
    O toplantılarda da ne tatlı gelir en sevmedğin şey.
    evde olsa aklına gelmez,öyle yerde de utanırda yiyemezsin en iyisi dalacaksın kardeşim canın isterse,silip süpüreceksin sanki ne ..
    Maymular bizden zeki mi ne ?farkettimde çok tatlılar.
    Güldüm yine sayende canısı yazmaya devam ara verirsen ceza kesecem haberin olsun .
    Öptüm kızçeleri ve seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maymunlar efsane yaaa! Öptüm gül yanaklarından, ikizleri de öpüyorum, bal yanaklardan...

      Sil
  4. Calimero cum yazılarını okumak keyf veriyor insana yine harika ,mutluluk sizlerle olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu zehir gibi gündem zaten kahrediyor, bari azıcık gülelim di mi:)))

      Sil
  5. her şey yolunda mıııı ikram bey naptıııı kaçtı mıııı :)

    YanıtlaSil
  6. Ya ailecek beni çok güldürüyorsunuz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülmek güzeldir canım, gül gülebildiğin kadar :)))

      Sil