9 Mart 2017 Perşembe

Kızlar Kıraathanesi

Dün 8 Mart dünya Kadınlar Günü idi. Site yönetimi olarak sitemizde mukim hanımlara yönelik yapılan programdan sonra Afitap, Binnaz, Kızçe ve Bediş gözlerini gözlerime dikip melül melül bakmaya başladılar. İkram bey sırıta sırıta kaçtı.
Ne kadar görmezden gelmeye çalışsam da dört çift gözden kaçmak pek kolay değildi. Polis olan Uzun telefonuna düşen mesajı okuyunca:
“Abla yandım!” dedi. Bende:
“Yolla!” diye cevapladım. Bu aramızda bir paroladır, polis olduğu için ani görev çıktığında kızı Defneye bakıcı bulmak sıkıntı olduğu için bana yandım abla diye seslenir, bende yolla diye çocuğu göndermesini isterim.
Defne’yi alınca diğerleri de koyun sürüsü gibi peşinden benim eve doğru yola döküldüler. Kızçe, bir de Bezelye’yi verdi mi kucağıma. Kıvırcık, Papatya, Eylül, Alya, İrem ve Zülal Myna’nın açtığı kapıdan eve doluşurlarken, 427 kucağımdaki Bezelye’yi aldı. Hemen ensemdeki Binnazla uyuyan Mantarı kucaklayan Yusuf’un koca sesiyle yerimden zıplamamı es geçip bir de Mantar’ı aldım ama:
“İki saat sonra buradasınız, yoksa hepsini yetimhaneye bağışlarım haaa!” tehdidime sırıtarak gittiler. Evde kızlarla ben dört bayanız, yedi tane daha kız çocuk geldi olduk mu evde on bir dişi…
İkram Bey, ilacını içmek için uğradığında:
“Yav” dedi, “ev kızlar koğuşuna dönmüş!” bunu duyan 427, mutfakta Bezelye’ye süt ısıtan Myna’ya:
“Çek aabime bi sincap kanı çayyy!” diye uludu. Myna elleri belinde salon kapısına gelerek:
“O davşan kanı değil miydi?” diye sorunca 427:
“Valla bizde sincap kanı var, bir de ornitorenk kanı… Hangisini ister benim güzel aabiciiim?” diye devam etti. İkram beyin kendini dışarıya atmasını keşke görüntülemiş olsaydım… Kısa bir süre sonra akvaryuma bakmak için süs balığı üreten bir komşumla geri gelen İkram Bey, balıkları gösterip yeni balıklar için fikir aldı. Adam bir akvaryuma baktı, bir balıklara kitap okuyan Defne’ye, bir diğer çocuklara. Uzun uzun baktıktan sonra:
“Abi akvaryumdaki altı balık da dişi. Ev vıcır vıcır kız kaynıyor, kızlar kıraathanesi olmuş burası.” deyip sırıta sırıta gitti.

O iki saat nasıl geçti, kızlarla neler yaptık anlatmayı çok isterdim, fakat bende o kısımlar eksik. Hatırlamıyorum, merak da etmiyorum. Bir daha da böyle bir tuzağa düşersem kendimi vurmaya kararlıyım.    
   



Yaşadığım deneyimlerden sonra hayatı ti’ye almayı alışkanlık haline getiren, öğrendiğimden beri okumayı, lisedeki edebiyat öğretmenimin telkinlerinden sonra yazmayı hayatımın bir parçası yapmayı görev edinmiş bir faniyim.
BENZER YAYINLAR

18 yorum:

  1. Ahahahahaha,kadınlar gününü sonuna kadar hatta,dibine kadar kutlamış olan Calimero bacımıza üstün hizmet ve sabır ödülü de blog aleminden geliyoorrr 😂😂😂❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ödülü evimin en müstesna köşesine koyacağım :DDDD

      Sil
  2. Ha haaa :)) Eğlenceli bir kadınlar günü geçirmişsin :) "Kızlar kıraathanesi" güzel fikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha :) Sonu biraz sıkıntılıydı ama geçti bitti :DDD

      Sil
  3. Nasıl bir yürek varmış sende?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de bilemedim bende nasıl bir yürek olduğunu... Çözersen bana da anlat :DDD

      Sil
  4. İyi dayanmışsın calimerocum çıldırmaya ramak kala tam kadınlar günü yaşamışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneye kadınlar gününde dağa kaçacağım :DDD

      Sil
  5. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  6. İşte benim Calimerom, Özlemişim güzel yazı ve yayınlarını..
    Eeeee şanslı kadınsın vesselam.Kızlar partisi yapmışsın beni niye çağırmadın aşk olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımcım şanslı mıyım bilemedim valla: Kızlar partisi mi? Bence daha çok cadılar bayramıydı, ondan çağırmadım ben seni, sana kıyamadım canım :DDD

      Sil
  7. Kutlamaysa sonuna kadar degil mi ama 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir şeyin suyunu çıkarmadan bırakmayız ya, kutlamanın da nasibini alması lazımdı:)))

      Sil
  8. heeey işteee hep böyle annaaat :)

    YanıtlaSil
  9. Hahahaha çok eğlendim okurken , yaşarken ama hiç eğlenceli değildir , tam delirmelik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa, aynen tam delirmelikdi ama, Bezelyenin cilveleri sayesinde katlandık gitti. Daha dokuz aylık ama bir cilveleri var, tam döve döve sevmelik:DDD

      Sil