7 Mart 2017 Salı

Ya Yansaydık?

Eğlenceli yangın merdiveni
Dün ömrümden beş yıl gitti. Bizim Binnaz, düdüklü tencereye koymuş eti, ev kokmasın diye balkonda piknik tüpün üstünde kaynamaya bırakmış. O kaynarken de bari Mantar’ı yıkayayım diye banyoya gitmiş. Su ısınırken Afitap kahve içmeye gelince de banyoyu erteleyip kahve içmişler. Ardından Mantar’la Kıvırcık park da park diye tutturunca çocukları alıp parka inmişler.
Binnaz arada bir havayı koklayıp: “Salağın biri yemek mi yaktı ne?” diye söylenip duruyormuş. Sonra da kalkıp çocukları avm’deki parka götürmüşler.
Balkona çamaşır asmaya çıktığımda anam nasıl bir koku var anlatamam. Hemen güvenliği arayıp: “Yangın mı var bu ne koku?” diye sordum. İkram Bey de yeni bahçıvana yapacağı işleri anlatmak ve etrafı tanıtmak için geziyormuş, kokuyu o da duymuş. Tabanı yanmış tazı gibi koştura koştura etrafta duman aranmış.
Araştırmalar, kokunun Binnaz’ın balkondan geldiğini gösterince, büyük merdiveni kullanarak yeni bahçıvanı çıkarmışlar yukarı.
Adam “Eyvahlar olsun!” diye bağıra bağıra indi aşağıya. “Düdüklü alev almış yanıyor, ben bir daha çıkmam oraya” diye koymuş postayı. Güvenlik zaten düdüklü tencere ve alev almış kelimelerini duyunca kimseye danışmadan itfaiyeyi aramış.
Binnaz site kapısından girdiğinde güvenlikçi koyun kovalar gibi kadını eve kovalamış. Bir alay da azarlamış. Binnaz tam tüpü kapatırken itfaiye daldı siteye. İtfaiye erlerinden biri bizim Eşme’den komşumuzdu da olayı fazla büyütmeden toparlayabildik. Balkonun, tüpün, tencerenin birçok açıdan fotoğrafını çektiler, rapor için gerekliymiş, Binnaz’ı uyarıp gittiler.
Dakikasında Binnaz benim kapıya düştü.
“Ablağğğ, Yusuf duyarsa çok kızağr, noğluğr bana yardığm eğt.” Daha lâfı bitmeden Yusuf apartmandan içeri giriverdi. Al gözüm seyreyle gümbürtüyü… Adam esti savurdu, tozu dumana kattı. Evde çocuk var, sen nasıl bu kadar sorumsuz olabiliyorsun diye demediğini bırakmadı. Tabii Yusuf’un annesi de gelip Binnaz’ın başına çavuş kesildi.
Kabak nasıl oldu da Afitap’ın başına patladı orasını daha çözemedim. Binnaz Afitap’a saydırıp giydiriyor.

Ne diyeyim ki? Akılsı beni bulmaz, delisi peşimden ayrılmaz.     

Yaşadığım deneyimlerden sonra hayatı ti’ye almayı alışkanlık haline getiren, öğrendiğimden beri okumayı, lisedeki edebiyat öğretmenimin telkinlerinden sonra yazmayı hayatımın bir parçası yapmayı görev edinmiş bir faniyim.
BENZER YAYINLAR

14 yorum:

  1. Benim de düdüklü maceram var. Halbuki o kadar da memnundum kendisinden. Niye yaptı ki bana bunu? Aramıza kara kedi girdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay düdüklünün bir şeye kalbi kırılmış herhal. O kara kediciği de sütle kandırıp düdüklüyle arandan çıkarsaydın ya:)

      Sil
  2. Kara komedi gibi yahu,ahahahahah,kendi zılgıtı yiyince o da Afitab'a sarmış işte.Niye beni götürdün manasında,ahahahahah.Benim hiç başıma gelmedi ama benim koca da yakıyordu evi,hem de evde kedimiz yalnızken.Allah korusun,korumuş da zaten,hep korusun,geçmiş olsun Calimero.Ay gülmeyeyim diyorum ama çok komik,kusura bakma olur mu 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bazen insanı saç baş yolacak kıvama getirseler de iyi kızlardır aslında:)

      Sil
  3. Büyük geçmiş olsun. Yakınlarımız öyle düdüklü hikayeleri yaşadılar ki o kulak dolgunluğuyla ben düdüklü tencereyi kullanırken mutfaktan ayrılamıyorum.
    Selam-sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yakınlarımda düdüklü kullanan yok, korkudan. Bana kullanma diyorlar ama şükür daha herhangi bir düdüklü vukuatım yok:D

      Sil
  4. Yorumunu görünce hemen geldim. Bazen uğradım sana, yazıların yoktu, keyfin de yoktu demiştin gerçi. Yazmana çok sevindim + Çok güldüm. Bu nasıl bir zincirleme iştir arkadaş :)) ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacakaranlık kuşağında mı yaşıyorum dediğim zamanlardan biriydi:)))

      Sil
  5. ha haaaa işte seeeeen ve hikayeleriin :) ayrıcaa, sen iyisin ama de miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni hikayeler yoldaaa! Evet, her geçen gün biraz daha iyi oluyorum:)))

      Sil
  6. Artık kızamayacağım ne Afitat a ne de Binnaz a,çünkü çocuklar olmuş her biri bir ele avuca sığmaz atom karınca kadınların feleğini şaşırtırlar onlar.
    Allah korumuş gerçekten Çocuk kazaları hiç bitmeyen durumlar.
    Kuzum çabuk farketmşsiniz,geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  7. 😂😂😂 gülerek okudum cok üzgünüm ama gercekten çok büyük tehlike. Gecmis olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amaç güldürürken konuya dikkat çekmekti, demek başardım:)))

      Sil