24 Temmuz 2019 Çarşamba

OTEL Mİ PANSİYON MU?


Otelcilik eğitimi olan biri var mı aranızda acaba? Evim otele döndü de… Tatil geldi ya, gelmez olaydı diyeceğim olmayacak. Oturduğum sitede hatırı sayılır sayıda öğretmen var. Kimi Antepli, kimi Mersinli, kimi Edirneli. En yakın olan Bursa’lı. Tatil deyince millette bir dâüssıla depreşiyor ki sormayın, sanki ülke dışını bırak gezegen dışında yaşıyorlar.
Yok memleket bizim memleket, neresine gidersen git, hep bizim; doğduğun yeri özlersin ona da eyvallah… ama bu nedir Allah aşkına ya hû?
Neyden mi bahsediyorum? Memleketinin yolunu tutan bu arkadaşların balık ve çiçeklerinden. Bir yandan akvaryumlar, diğer yandan çiçekler yaşam alanımızı ele geçirdi bizi evden atmaya halleniyorlar.
İkram bey ki ona biiir hayli kızgınım, tatile giden tüm komşuların balık ve çiçeklerini toplayıp eve getirdi. Benim akvaryum bir kenara üç tane de misafir akvaryum oldu, çiçekler salonu ve balkonu istila etmiş durumda.
Amcam


İstanbul’a giderken yol üstündeyim diye uğradı, dalga geçiyor benimle:
“Kız Calimero, bunlara günlük ücret mi haftalık ücret mi uyguluyorsun?”
 Neyse, kızmayacağım, kızmayacağım… Hııımmmmffff, pfuuuuuu; hııımmmmffff pfuuuuuu… Burundan nefes al, ağızdan ver, evet sakinleştim.
427 yurttaki kızlardan bahsediyor:
“Ergen bile değiller, kanal kanal gezip Selena, Bezbebek izliyorlar. Geçen koridorda üçü dikilmiş çocuk gibi kavga ediyorlar, sorun tavuk mu yesinler, köfte mi. Ben de geçmekte bulundum, geçerken de “Selena’yı çağırın, o çözer sizin yerinize o karar versin! Deyip odama kaçtım..” deyince Myna:
“Seni tenhada kıstırıp Hades’i çağırırsalar n’apçan ayarsız!” sorusuna:
“Üç kulhuvallah bir elham ardından da Felak ve Nâs okuycam.”


Yaşadığım deneyimlerden sonra hayatı ti’ye almayı alışkanlık haline getiren, öğrendiğimden beri okumayı, lisedeki edebiyat öğretmenimin telkinlerinden sonra yazmayı hayatımın bir parçası yapmayı görev edinmiş bir faniyim.
BENZER YAYINLAR

13 yorum:

  1. Gece gece iyi güldüm :))) Kokulu kokulu öpüldünüz efendim <3333

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da yazacaktım ama balıklar hizmet yok bu otelde diye yürüyüş yapmaya kalkışonca ben de kısa kestim . Ben de koklaya koklaya öpüyorum kuzum <3.

      Sil
  2. ha haaaaa emanetçiii ha haaaa felak nas :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akvaryum ve çiçeklerde artış devam ediyor. Sabah bir saatimi .çiçek sulamaya harcıyorum :/

      Sil
  3. Akvaryum ve çiçeklere ne güldüm :D Tatilin dinlendirmesi gerek ama eziyete dönüşüyor sanki :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne eziyet. Bu arada hiç yapmadığım kadar da bahçe işi var. Ben evimi yatağımı özledim deyince de "boş yapma " mealinde laflarla karşılanıyorum. Evi özlemek suç mu ? :DDD

      Sil
  4. Oldukça anlamlı ve içerikleri insana ulaşan bir blogunuz var.Takibe aldım,sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın...
    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com

    YanıtlaSil